Open: Woensdag, zaterdag & zondag 12:00 - 16:00; extra open op: 19-5, 30-5, 3-10, 1-11
Telefoon: +31 (77) 374 7500

Restauratie van het rijksmonument

Iedereen die de laatste tijd op bezoek is gekomen bij Emmaus Feniks, heeft ongetwijfeld gezien dat er steigers staan rond de toren en de kerk.

Dankzij aanzienlijke bijdragen van de provincie Limburg en de gemeente Venlo plus bijdragen van nog enkele andere fondsen kan het gedeelte van het voormalige klooster dat de status van Rijksmonument heeft eindelijk gerestaureerd worden. Het gaat dan om de kerk, de toren, de sacristie, en de hal bij de kapittelzaal.

En dat was hard nodig zoals te zien is op de foto’s van de situatie vóór restauratie. De foto’s van dezelfde situatie ná de restauratie laten zien hoe de betrokken bedrijven het gebouw weer  bouwkundig goed in orde maken zodat het weer vele jaren mee kan.

Overigens: wat niet op de foto’s te zien is, is dat er nu ook verwarming in de kerk en de andere ruimtes komt, zodat deze het hele jaar rond gebruikt kunnen worden.

Emmaus Feniks is heel blij met de restauratie en verheugt zich erop dat de kerk en toebehoren er binnenkort weer piekfijn bijstaan en optimaal gebruikt kunnen worden.